In deze online cursus, gegeven door Hidde de Brabander, leer je alles over chocolade. Van de oorsprong, tot de verwerking ervan.
Na deze online cursus weet je...
- Meer over de oorsprong en geschiedenis van chocolade.
- Hoe het van de cacaoboon chocolade wordt.
- Hoe je chocolade kunt tempereren en verwerken.
- Waar je op let tijdens het proeven van chocolade.
€ 29,99
Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).
Inhoud van deze basiscursus Chocolade
Deze cursus bestaat uit 5 lessen, van theorie tot tips & tricks. Elke les is ondersteund met een video waarin Hidde van alles deelt over zijn culinaire ervaringen.
- 5 lessen - ± 4 uur
Leer hier alles over de geschiedenis van chocolade. Ga er goed voor zitten, want we gaan ver terug in de tijd. Je maakt kennis met verschillende soorten chocolade, waaronder natuurlijk ‘wit’, ‘melk’ en ‘puur’, maar daar houdt het niet op… Wat er nog meer is leer je allemaal in deze les.
Chocolade komt niet uit de lucht vallen. Het begint bij de cacaoboon die vervolgens wordt verwerkt tot de zoete lekkernij waar we allemaal dol op zijn. Maar hoe gaat dit proces in zijn werk? Hidde laat het je zien.
‘Tempereren’ is een bekende term in de chocoladewereld. Dit betekent het op temperatuur brengen van de chocolade. Maar hoe en op welke manier? Dat leer je in deze les.
Als de chocolade op temperatuur is, willen we die natuurlijk ook mooi presenteren. Een van die manieren zijn chocoladedecoraties waarmee je gebakjes en taarten nog mooier maken. Of serveer ze gewoon bij de koffie of thee! In deze les laat Hidde je diverse prachtige decoraties zien die je straks ook zelf kan maken.
Dit is ongetwijfeld van velen het meest favoriete onderdeel van chocolade. We kunnen het over de geschiedenis hebben en er diverse theorieën op los laten, maar het proeven is natuurlijk wel het allerleukste.
Dit kun je verwachten!
- Content van de bekende patissier Hidde de Brabander.
- Een jaar lang toegang tot de online Academy-omgeving van de basiscursus chocolade.
- Makkelijk te volgen praktische stap-voor-stapvideo's en tips.
- 5 modules die te volgen zijn in jouw eigen tempo.
- Een certificaat na afronding van de cursus.
Alvast een voorproefje...
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Over Hidde de Brabander
Al op zijn 14e wist Hidde het zeker: hij wilde banketbakker worden! Met een passie voor patisserie begon hij als 17-jarige zijn opleiding bij Banketbakkerij Roodenrijs. Hij werkte daarna bij verschillende patisserieën zoals Huize van Wely en Patisserie de Rouw. Hidde werd chef-patissier op Landgoed Duin en Kruidberg en leidde de zoete keuken van sterrenrestaurants als Parkheuvel en De Librije. Vervolgens richtte hij in 2010 zijn eigen patisserie-label ‘Dreams of Magnolia’ op.
Naast het runnen van zijn succesvolle onderneming, bouwde hij ook een naam op als columnist, spreker en workshopdocent. Je hebt misschien wel eens een van zijn heerlijke recepten gezien in ons delicious.magazine, of zijn inspirerende columns in vakbladen zoals Patisserie en Desserts gelezen.
En alsof dat nog niet genoeg is, is hij sinds 2011 actief op televisie. Van ’Bake my Day’ tot ’Masterchef’ en ’Hollandse Bakkers’, overal zie je hem vol passie en vakmanschap aan het werk. Naast al dit schrijft hij ook nog bakboeken zoals ’Patisserie’ en ’De Brabander Bakt’ en ’Chocolaterie’, waarmee hij bewijst hoe ambitieus hij in zijn vak is. Sommige content uit zijn laatste boek is ook verwerkt in deze cursus.
Kortom, een ware alleskunner in de wereld van patisserie! Mis deze kans niet en leer van Hidde alles over chocolade in deze online cursus. Schrijf je vandaag nog in!
Waarom delicious.academy?
FAQ
Zodra je je aanmeldt krijg je toegang tot het cursusplatform. Je kunt de online cursus overal volgen: op je telefoon, tablet of computer.
Op het besloten trainingsplatform vind je eenvoudig te volgen lessen die je in je eigen tempo kunt bekijken. Het is een veilige omgeving waarin je zelf in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.
Je hebt één heel jaar lang toegang tot de cursus.
Je kunt op ieder moment met deze cursus beginnen. Goed om te weten: de video’s zijn eerder opgenomen, het is geen live masterclass waardoor je de lessen ieder moment en altijd kan volgen.
Je hebt een jaar lang de tijd om de online cursus af te ronden.
Heb je de cursus (of een deel) afgerond en wil je de cursus of een bepaalde les nog een keer terugkijken? Geen probleem, ook na afronding is de hele cursus van begin tot eind nogmaals te volgen. Wil je alleen een bepaalde les nog een keer bekijken? Ook dat kan!
In deze cursus leert Hidde leert je alles over de basis van chocolade. De cursus bevat voornamelijk theorie, maar in les 3 en 4 ga je ook zelf aan het werk. Om aan de slag te gaan met tempereren en de chocolade verwerken tot bonbons (je leert hier alles over in de cursus) zijn benodigdheden als een spatel en een thermometer handig. Wat betreft de ingrediënten heb je maar één soort product nodig, namelijk (hoe kan het ook anders): chocolade!
Pak je kans en leer van een echte culinair expert via de delicious.academy! Waar wacht je nog op?
€ 29,99
Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).